Plavi karanfili

Moja šivaća mašina i ja smo se ponovo počele družiti, a rezultat našeg druženja je duga suknja sa faltama, napravljena od prelijepog vintage materijala. Prvi put koristim tkaninu koja je jako stara.  To je tanka pamučna tkanina, ne tako gustog tkanja, koja je na dodir prilično kruta i gruba, a to nije karakteristično za pamuk. Izgleda da ju je vrijeme učinilo takvom.
Kroj suknje sa faltama i vintage materijal su dobitna kombinacija. Barem meni. Šta vi mislite?

Zbogom Sarajevo, Hallo Köln

Nisam dobar bloger. Znam. To je jasno svima koji su ikada svratili na ovaj blog. Nema novog posta danima, iako želim redovno objavljivati postove, ali ne ide baš tako lahko. Ne mogu to ni sama sebi obećati, jednostavno u životu neke stvari imaju prioritet. Bez obzira na sve, ne želim odustati od bloga.

Međutim, nisam htjela o tome pisati u ovom postu, nego o jednoj promjeni koja će utjecati i na moj hobi. Naime, prije par dana preselila sam u Njemačku, tačnije, prelijepi grad na rijeci Rajni, Keln.


Zašto baš ovo spominjem?! Pa... kako stvari stoje, više se neću žaliti kako neki materijal ne mogu nabaviti i slično. Sve je dostupno i tako privlačno :), od materijala, pribora za šivenje... ma svega. Nisu ni cijene loše. Uvijek se može naći materijal po niskim cijenama, ali i onaj skuplji, dizajnerski, koji me ne zanima :) Do sada sam se samo informisala, nisam ništa kupovala. Ponjela sam neke materijale iz Sarajeva, koje treba iskoristiti, pa ću tek onda početi kupovati ovdje. Mislim da je to ispravna odluka.

Za početak ću mašinu izvaditi iz kutije, pa dalje... ko zna...

Auf Wiedersehen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© haljinice & suknjice, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena