Najljepše tkanine iz Sarajeva

Obećala sam si da neću kupovati tkanine, dok ne iskoristim sve sa  zalihe.  I nisam. Pogledam s vremena na vrijeme šta ima u ponudi i odoljevam. Dugo sam odoljevala i ovim svojim tkaninama. Tako je to kod mene, tkanine koje mi se  najviše sviđaju, čuvam ih duže vrijeme i tek onda  iskoristim. Prvo se moram nagledati njihove ljepote i dobro utvrditi šta želim napraviti od njih. Smiješno. Znam.


Dakle, ovo su materijali koje sam izabrala da ponesem sa sobom kad sam se spremala za preseljenje. Neke od njih sam izabrala zato što su mi lijepe, a neke mi i nisu toliko lijepe, ali su mi posebno drage. Tkanine su prilično šarene, s ružicama, leptirićima... dezeni koji mi odgovaraju više uz haljine za proljeće/ljeto. Kupila sam ih sve u Sarajevu, osim one sa bordo ružicama koja je kupljena u Ankari. Pisala sam o tome koliko mi se sviđa ta tkanina. Još uvijek je čuvam.

Plan je jednostavan. Ne želim više da čuvam ove materijale, već želim da od njih nešto napravim. Već imam neke ideje. Materijali su prilično inspirativni, pa nije teško od njih zamisliti neki kroj za haljinu ili suknju, ili nešto treće. Sigurna sam da su i vas inspirisali i da imate neke ideje.

Uskoro, možete očekivati i prvu haljinu na blogu od bež tkanine sa crnim i zelenim grančicama (prva tkanina sa desne strane) :)Broj komentara: 6:

 1. Baš me zanima šta ćeš uraditi s njom. Sve su mi lijepe, osim nje, izgleda mi kao stolnjak :D.

  OdgovoriIzbriši
 2. divne tkanine! i mene zanima što će nastati iz njih:)

  OdgovoriIzbriši
 3. Prelepi su materijali i, uopste nije smesno sto najlepse materijale cuvas dok dobro ne utvrdis sta ces od njih siti. I ja sam takva. Srecno sivenje!

  OdgovoriIzbriši
 4. Ta me je najvise i privukla, jedva cekam:)

  OdgovoriIzbriši
 5. predivni materijali :D
  Sve najljepše u Novoj ti želim

  OdgovoriIzbriši
 6. Dezeni su jako lepi i pravi letnji, mada ko kaže da cvetiće ne možemo nositi i zimi :) Ja ih volim tokom cele godine.

  OdgovoriIzbriši

Mnogo mi znači vaše mišljenje o mojim kreacijama i zato vam hvala što ga dijelite sa mnom ♥

Dada


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© haljinice & suknjice, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena