15 minuta do nove suknje

Ima nešto u sivim dugim suknjama zbog kojih mi se toliko sviđaju. Iako nisam neki ljubitelj odjeće sive boje, ove suknje su mi nezamjeljive. Jednostavne su, neutralne i nenametljive, a opet tako posebne. Lahke za kombinovanje, lahke za odrzavanje, u svim prilikama nosive...


Dugo sam tražila sivi materijal od kojeg bih sašila dugu suknju, i nikako nisam mogla naći onaj idealni. Onda mi je mama rekla da njoj sašijem dugu suknju od elastične trikotaže, i kada sam je sašila, vidjela sam da je to upravo taj materijal od kojeg sam i ja željela sivu, dugu suknju. Elastičnu trikotažu izbjegavala sam i nikada nisam imala priliku da pravim nešto od nje. Mislila sam da je komplikovano raditi s njom. Prevarila sam se i žao mi je što sam podcjenila svoju malu mašinu. Ima ovaj materijal još nekih prednosti, a posebno će se svidjeti onima koji ne vole peglati, jer se ne gužva, a uz to je i izrazito prijatan za nošenje.


Nije potrebno nikakvo šivačko iskustvo da biste sebi napravili jednu ovakvu suknju. Na svojoj suknji nisam čak radila ni porub, dok na maminoj jesam. Ovaj materijal se ne osipa, a i lijepo mi izgleda suknja bez poruba. Proštepala sam suknju sa bočne strane i napavila pojas u koji sam uvukla običnu gumu. I to je sve! 15 minuta posla!


Potrebno je 1m elastične tkanine duple širine i guma (u zavisnosti od obima struka), konac i šivaća mašina.


Nadam se da vam se svidjela moja ideja i da ćete krenuti na jednu kratku šivaću avanturu. :)

Do nekog novog posta...  

Broj komentara: 8:

 1. Stoji skrojena, nikak nece sama da se sasije :))

  OdgovoriIzbriši
 2. svidja, svidja, jer moze i na ruke da se sasije :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Daa, to sam zaboravila spomenuti. Mozda ce ti trebati pola sata..

   Izbriši
 3. Suknja je prelijepa, pogodna za razne prilike i bezbroj kombinacija.
  Obozavam odjeću od elastične trikotaže, super udobna za nosanje. I ja sam dugo izbjegavala šivanje trikotaže, dok nisam prvi put probala i oduševila se. Prije 3 godine sam nabavila i lock-mašinu i sad mi je šivanje trikotaže još lakše i brže. Obožavam lock-mašinu i najčešće i šijem trikotažu: majice, tunike, haljine, suknje, hlače od elastičnog teksasa ili čvršćeg pamuka. Lock-mašinu koristim i za druge ne-elastične materijale, lock-mašina šije, obradjuje i reže istovremeno.
  Ako budeš u prilici da nekad nabaviš lock- mašinu…znam da će ti se svidjeti :-))).

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Imala sam priliku raditi na industrijskim lock mašinama, ali sam na njima radila samo obradu pamučnih tkanina. Znam da su odlične za trikotažu, samo što me trikotaža nikad nije privlačila, pa nisam imala želju ni pokušati nešto raditi s njom... do sad :) Koliko se samo vremena uštedi na tim mašinama, nije ni čudo što je toliko koristiš. Ma bit će prilika da je nabavim i možeš biti sigurna da će mi se svidjeti :)

   Izbriši
 4. Odlična je! Ja nekako nemam naviku nositi dugačke suknje, nešto imam osjećaj da mi ne stoje, ali sad imam želju ponovo im dati šansu! Izgleda strašno udobno i mekano! :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. I jeste udobna i mekana :) Drago mi je što ti se sviđa. Ma sigurno postoji neki model duge suknje koji ti lijepo stoji. Mislim da ova suknja sa gumom najljepše stoji visokim i mršavim ženama. Ali to je samo moje mišljenje :)

   Izbriši

Mnogo mi znači vaše mišljenje o mojim kreacijama i zato vam hvala što ga dijelite sa mnom ♥

Dada


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© haljinice & suknjice, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena