Na kraju ljeta


Kraj ljeta. Najljepšeg u mom životu. Iako nisam imala vremena za predah i odmor, za network društvo i ručne radove, pa vam stoga nemam pokazati ništa novo, nego vam se samo javljam, onako, ako nekog zanima, živa sam i zdrava, veoma sretna, i nadam se da ću što prije imati da vam pokažem nešto novo nastalo u mom domu. Ako nema novih stvarčica onda nema ni mene na blogu, a ovo mjesto mi je mnogo drago, tako da se nadam skorom šivenju i druženju sa vama na ovoj adresi.


Početkom ljeta išla sam posjetiti jednu prodavnicu tkanina u kojoj do sada nikad nisam bila, a već dugo je bila na listi želja za posjetiti. (Reklame su čudo. Ja sam jedna od onih na koje djeluju.) Posjetila sam jednu od njihovih poslovnica (o čemu sam već pisala), ali ne i ovu. Zadržala sam se dobrih sat vremena dok sam pregledala njihovu ponudu, kupila dvije tkanine (za koje sam se jedva odlučila u moru prelijepih tkanina), par končića, trakica i nekog potrebnog pribora i jedva izašla iz prodavnice. 


Uživam kupovati tkanine, birati ih, dodirivati, zamišljti šta bih od njih mogla napraviti. Volim da sama idem na takva mjesta, da me niko ne požuruje i da ja nigdje ne žurim. Volim kad imam izbora, kad imam šta da gledam i kad me prodavačica ne prati u stopu. 
Upravo takav je bio taj dan. Otišla sam sama, nigdje nisam žurila i razgledala tkanine. Prodavačice su bile izuzetno ljubazne, samo su me pozdravile i rekle da ih zovem ako bude potrebe. Tako i treba.


Znala sam da neću imati vremena za šivenje, pa sam se odlučila samo za dva materijala, jer sam se nadala da ću uspjeti barem dvije haljine sašiti. Zamislila sam kako bi te haljne trebale izgledati, ali nisam stigla da tu ideju sprovedem u djelo. Materiajli su prelijepi. Idealni za ljetne haljinice.
Žuto-bijeli pamuk i krem žersej sačekat će u ladici neko ljepše vrijeme. Ili ne?! Do sljedećeg posta,

Broj komentara: 8:

 1. Dugo te nije bilo! Lijepo je procitati da si ziva, zdrava i sretna!
  Bas je lijep ovaj zuti pamucni materijal. A ta prodavnica kako je opisujes....takve bi trebale sve prodavnice da budu.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Hvala ti :) I da, takve bi trebale sve prodavnice da budu, ali nisu. U Bosni kad dodem u neku prodavnicu tkanina, imam osjećaj kao da odmah na vratima moram reći šta ću. Vjerovatno je razlog što su te prodavnice u Bosni gotovo uvijek prazne, pa prodavačice imaju vremena da prate u stopu. :) Zbog toga sam najčešće kupovala kod jedne tete koja me uvijek puštala da biram materijale koliko želim. Meni to puno znači.

   Izbriši
 2. Neka si ti sretna to je najvaznije,ali za radnju si me iznenadila-samo sat vremena ,pa to mi je kao 5 minuta :)

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. hehehe Pa i meni prode kao 5 minuta :)

   Izbriši
 3. Samo ti nastavi da budes srecna ali javi nam se bar ponekad :))

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ej ma tu sam ja, samo nisam objavljivala postove ;)

   Izbriši
 4. Odlicni su ti postovi. i ne pravi pauze :)

  OdgovoriIzbriši

Mnogo mi znači vaše mišljenje o mojim kreacijama i zato vam hvala što ga dijelite sa mnom ♥

Dada


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

© haljinice & suknjice, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena